Bekijk onze diensten

Loden waterleidingen

Leidingen van lood

Woont u in een huis van voor 1960? Het is mogelijk dat er in uw huis dan nog loden waterleidingen liggen. In Den Haag en Rotterdam zijn de leidingen in vrij veel huizen nog gemaakt van lood. Het is verstandig deze te laten vervangen. 

Gezondheidsschade voorkomen

Loden waterleidingen worden nu niet meer gebruikt, want het lood dat in de leidingen zit kan in het drinkwater terechtkomen. En als er lood in het water zit, dan is dat mogelijk van invloed op de gezondheid van met name baby’s en jonge kinderen. Om die reden adviseert de overheid de loden waterleidingen te vervangen door leidingen zonder lood. 

Loden leidingen herkennen

Weet u of er loden waterleidingen in uw huis liggen? U kunt dit zelf nagaan: kijk maar eens bij de watermeter of een andere plaats waar de leidingen zichtbaar zijn. Loden leidingen hebben een grijze kleur. Ook hoort u een dof geluid als u er met een metalen voorwerp tegenaan tikt. De kans is dan groot dat alle leidingen in huis van lood zijn. Ook kunt u een watermonster laten nemen (meer informatie over hoe u het water kan laten testen leest u op u de site van het GGD).  Als u twijfelt of er sprake is van loden waterleidingen kunt u ons natuurlijk om een inspectie vragen.

Waterleidingen in huis

De woningeigenaar - dat bent uzelf bij een koophuis en dat is de verhuurder ingeval van een huurhuis - is verantwoordelijk voor de waterleidingen in het huis, voor het deel vanaf de hoofdkraan. Deze vindt u in de kelder of het luik bij de voordeur. PH Frauenfelder vervangt vakkundig alle loden waterleidingen voor u.

 

Ik wil graag een offerte aanvragen

De website van P.H. Frauenfelder maakt gebruik van cookies

Door op 'accepteer' te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website ga je akkoord met het privacy- en cookiebeleid.

accepteer