Bekijk onze diensten

Een veilige douche is van levensbelang

Sanitair

Een badkamer of doucheruimte moet veilig zijn. In woningen, maar zeker ook in instellingen, ziekenhuizen en op kantoren. U wilt elk risico op legionellabesmetting voorkomen en daarmee een infectie van het luchtwegenstelsel uit de weg gaan. De legionellabacterie bevindt zich normaal gesproken in kleine aantallen in het leidingwater. In sommige situaties kan de bacterie zich snel vermenigvuldigen. Dat is het geval als er sprake is van stilstaand water dat tussen de 25 en 55 graden Celsius is. Dan bestaat de kans op besmetting.

Legionellabeheersing

Om legionellapreventie en -beheersing in uw drinkwaterinstallatie uit te voeren, zijn er verschillende oplossingen. Bij een collectieve leidingwaterinstallatie is dat zelfs een wettelijke verplichting.  De gecertificeerde legionellaspecialisten van P.H. Frauenfelder maken een gedegen risicoanalyse en adviseren u bij het opstellen van een professioneel beheersplan. In dit plan staat beschreven hoe risico's zoveel mogelijk worden beperkt en hoe de waterkwaliteit wordt gemonitord. Vervolgens nemen we de benodigde maatregelen ter voorkoming van een legionellabesmetting. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat het water in de leidingen altijd verwarmd wordt tot minimaal 60 graden Celsius. Mocht het nodig zijn om uw waterleidingsysteem aan te passen, dan voeren we dat voor u uit aan de hand van de wettelijke eisen voor legionellapreventie. Zodat u, uw cliënt of werknemer zonder zorgen de douche of het bad kan gebruiken.

Huis-, tuin- en keukentip:

Wilt u in uw huis de kans op legionella zoveel mogelijk beperken? Zorg er dan voor dat u na elke periode waarin de kranen niet gebruikt zijn, de kranen goed door laat lopen. Zet zowel de koude als de warme kraan goed open en laat het water een minuut stromen. Er is dan geen kans op stilstaand water waarin de legionellabacterie zich kan ontwikkelen.

Ik wil graag een offerte aanvragen

De website van P.H. Frauenfelder maakt gebruik van cookies

Door op 'accepteer' te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website ga je akkoord met het privacy- en cookiebeleid.

accepteer