Bekijk onze diensten

Groendak

Dakrenovatie

Wilt u een bijdrage leveren aan het vergroenen van uw leefomgeving en beschikken  over een regenwaterbuffer bij stortbuien? Een groendak of sedum is dan een goede oplossing. Daarnaast zorgt het groendak voor warmte-isolatie voor het gebouw en neemt het groen op het dak CO2 en fijnstof op. In de winter hoeft u minder te stoken, in de zomer blijft het koeler. Tot slot neemt een groendak geluid op. Kortom, een groen- of sedumdak heeft veel voordelen. Niet voor niets is het dak dat begroeid is met levende planten in opkomst. In de stedelijke gebieden van Den Haag en Rotterdam heeft veel natuur immers plaats moeten maken voor bakstenen en beton. P.H. Frauenfelder legt het graag voor u aan.

Intensief of extensief groendak

Het ene groendak is het andere niet. Zo kunt u kiezen tussen een intensief of een extensief groendak. Een intensief groendak of daktuin kunt u vergelijken met een gewone tuin en is voorzien van gras en struiken. Zo’n daktuin vergt het nodige onderhoud en vaak is er een aangepaste dakconstructie nodig. Een extensief groendak of vegetatiedak is begroeid met vetplanten en kruiden. Dit dak vergt nauwelijks onderhoud en er is meestal geen aangepaste dakconstructie nodig. Voor beide varianten leggen wij graag een degelijke basis die bestand is tegen grote hoeveelheden regenwater of sneeuw. Want uiteraard moet elk dak altijd waterdicht zijn. Afhankelijk van de toelaatbare draagkracht van de constructie kan de beplanting en de gebruikswijze worden gekozen. Voor het bepalen van de draagkracht schakelen we indien nodig een constructeur in.

Levensduur dak

Die planten op het dak dragen ook bij aan een langere levensduur van uw dak. Vanwege het groen op het dak, komt het dak veel minder in aanraking met regenwater, hitte en UV-straling. Er is minder sprake van slijtage, omdat er minder grote temperatuurschommelingen optreden.

Kosten groendak of sedum

Welke vorm voor uw dak het best passend is, bespreken we graag met u. We komen bij u langs voor het geven van een vrijblijvend advies en een offerte.

Ik wil graag een offerte aanvragen

De website van P.H. Frauenfelder maakt gebruik van cookies

Door op 'accepteer' te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website ga je akkoord met het privacy- en cookiebeleid.

accepteer